28 d'abril de 2024

I Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals

I Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals

La Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) organitzen el primer Congrés de Joves Investigadors en Estudis Locals (JIEL).

La primera edició del congrés portarà per títol “Un espai de confluència” i tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 d’abril de 2024, en horari de matí i tarda, a diversos espais de Tarragona, principalment al Campus Catalunya de la URV.

L’objectiu del congrés és crear un espai de debat proper on intercanviar i incentivar la recerca local, a més de reflexionar al voltant de la situació actual dels estudis locals als territoris de parla catalana i plantejar-ne les perspectives de futur.

Hi ha una preocupació i un interès creixent entre els més joves en reivindicar el coneixement generat des de l’espai proper. És per aquest motiu que el congrés es planteja com un espai de reunió per articular i donar resposta a aquest moviment, atenint-nos al nostre paper com a investigadors, però també a la nostra situació específica com una generació que ha d’exercir les seves tasques professionals en un context de profunds canvis en la forma d’investigar i de fer arribar els resultats del nostre treball al conjunt de la societat.

El congrés s’adreça, específicament, a investigadors joves d’últim any de grau o acabats de graduar, estudiants de màster, doctorat i investigadors postdoctorals encara no consolidats d’arreu dels territoris de parla catalana. A més, el congrés pretén incentivar la confluència entre les disciplines que puguin desenvolupar la seva recerca, emmarcada en l’espai local.

El programa comptarà amb diverses conferències plenàries, taules rodones, sessions de comunicacions i altres activitats que complementaran la primera edició del congrés.

Per tal de garantir la interdisciplinarietat de les sessions de comunicacions, s’ha plantejat una proposta d’eixos agrupats per temàtiques:

  1. Demografia, urbanisme i infraestructures
  2. Família, quotidianitat i espai privat
  3. Identitats i gènere
  4. Metodologia i eines de treball
  5. Paisatge i medi ambient
  6. Patrimoni i memòria
  7. Pedagogia, transferència i divulgació
  8. Política, moviments socials i associacionisme
  9. Religiositat i creences
  10. Salut pública, assistència i atenció social
  11. Tecnologia i innovació
  12. Xarxes i activitats econòmiques

     * Miscel·lània

Si voleu participar en el Congrés, podeu enviar les vostres propostes de comunicacions, que hauran de complir amb els requisits necessaris de participació. Aquestes propostes s’hauran d’enviar al correu congres.estudis.locals@gmail.com abans del diumenge 4 de febrer de 2024. L’acceptació de la proposta es notificarà abans del dilluns 19 de febrer de 2024. 

A més, les entitats organitzadores preveuen la publicació d’una obra col·lectiva amb els resultats de les jornades en una editorial d’impacte.

Podeu consultar i descarregar la primera circular del congrés aquí

Pròximament, us informarem en una segona circular sobre el programa, el pagament de la matrícula i els detalls i terminis de lliurament dels textos finals per la publicació.


Si teniu qualsevol dubte us podeu adreçar a: congres.estudis.locals@gmail.com
Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.