26 de maig de 2024

L’Arxiu Comarcal del Bages ingressa el fons d’Albert Torra

L’Arxiu Comarcal del Bages ingressa el fons d’Albert Torra

Els fills signen amb l’alcalde, Marc Aloy, la cessió de revistes, fotografies i llibres sobre la història de Manresa

Els fons documentals d’Albert Torra i Ferrer (Manresa, 1916-2002) es conservaran i posaran a disposició del públic a l’Arxiu Comarcal del Bages gràcies a la cessió que n’han fet els fills, Ramon, Montserrat i Immaculada Torra Puigdellívol. El contracte de la cessió gratuïta en favor de l’Ajuntament per al seu ingrés a l’equipament arxivístic el van signar els hereus divendres amb l’alcalde de Manresa, Marc Aloy. La trobada també va tenir la presència de la regidora de Cultura, Anna Crespo, i el director de l’Arxiu, Marc Torras.

En els fons destaquen 506 fotografies (negatius) dels anys 30 i 40 de caràcter familiar però també amb diverses fotografies de Manresa i del Bages.

El conjunt cedit consta de documentació personal i familiar d’Albert Torra, reunida al llarg de la vida amb la voluntat de recuperar la història de la ciutat i posar-la a disposició de les persones i les entitats que hi poguessin estar interessades. Entre el material que ingressa a l’arxiu hi ha revistes, llibres, treballs escolars, programes, fotografies, premsa, col·leccions de revistes, material divers de la Impremta de Sant Josep, la llibreria Torra, Sala Ciutat i documents relacionats amb la guerra civil, entre altres. Els fons inclouen també documentació del pare d’Albert Torra Ferrer, Ramon Torra i Pujol (Cardona, 1887-Manresa, 1946). En el llegat d’Albert Torra destaquen 506 fotografies (negatius) dels anys 30 i 40, algunes de caràcter familiar i altres de Manresa i del Bages.

L’Ajuntament de Manresa i l’Arxiu Comarcal del Bages han mostrat públicament l’agraïment per la donació i assumeixen el compromís de preservar-lo i difondre’l.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.