19 de maig de 2024

Un llibre recull els 150 anys d’història de les colònies industrials del Llobregat

Un llibre recull els 150 anys d’història de les colònies industrials del Llobregat El llibre recull 150 anys d'història sobre les colònies industrials. Foto: Diba

Els autors de la publicació són Albert Balcells i Rosa Serra

Les colònies industrials són un dels elements patrimonials principals que formen part del turisme industrial que promou la Diputació de Barcelona en la seva política de difusió i divulgació del turisme de proximitat i de coneixement del patrimoni històric recent.

Les colònies industrials són uns conjunts que neixen, creixen i es desenvolupen de maneres molt diverses i que han convertit la vall en un espai patrimonial de primer ordre i, alhora, complex. Una història extraordinàriament rica i plural que conforma la personalitat del nostre país. Els darrers 150 anys d’història de l’extens territori que va des del naixement del riu Llobregat, a Castellar de n’Hug, fins a la seva desembocadura, al Prat de Llobregat, han estat marcats pel ritme de transformació i urbanització de les colònies industrials.

El tema del llibre són les colònies industrials i mineres al Llobregat i als seus afluents, amb algunes referències comparatives amb el Ter. La concentració de colònies en les conques del Ter i del Llobregat estava relacionada amb l’existència de carbó a les capçaleres d’ambdós rius i amb l’arribada del ferrocarril a les mines.

La presentació del llibre sobre 150 anys de les colònies del Llobregat anirà a càrrec del catedràtic de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Oliveras Samitier.

  • Dia: dimecres, 19 de juny
  • Hora: 19.30 h
  • Lloc: Sala d’actes de l’auditori de la Biblioteca del Casino (Manresa)
Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.