26 de maig de 2024

Les Bases de Manresa i el model territorial de Catalunya

Les Bases de Manresa i el model territorial de Catalunya Commemoració dels 125 anys de les Bases de Manresa (1892-2017)

El programa commemoratiu del 125è aniversari de les Bases de Manresa continuarà aquest dimarts, dia 28 de novembre, amb un acte acadèmic al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, a les 7 de la tarda, que sota el títol de Les Bases de Manresa i el model territorial de Catalunya aplegarà diversos alcaldes del Bages i del Moianès, a banda de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra.

Hi intervindran:

  • Dr. Jesús Burgueño Rivero, catedràtic de la Universitat de Lleida, que parlarà de l’organització comarcal catalana a partir de les Bases de Manresa.
  • Dr. Josep Oliveras Samitier, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili i president de la Societat Catalana de Geografia de l’Institut d’Estudis Catalans, que parlarà sobre el paper de Manresa i el Bages en l’organització territorial de Catalunya.
  • Dr. Xavier Forcadell i Estaller, coordinador general de la Diputació de Barcelona que parlarà de l’estructura de l’administració local avui i les perspectives de futur.

Prèviament, els alcaldes i l’alcaldessa faran una visita guiada sobre les Basses de Manresa a l’edifici consistorial que anirà a càrrec de l’altre comissari de la commemoració, Francesc Comas.

Més informació:

http://www.basesdemanresa.cat/

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.