16 de juny de 2024

A la venda el llibre “De Joncadella a Collbaix. 50 anys de pessebres del Centre Excursionista de la Comarca de Bages”

A la venda el llibre “De Joncadella a Collbaix. 50 anys de pessebres del Centre Excursionista de la Comarca de Bages” De Joncadella a Collbaix 50 anys de Pessebres del Centre Excursionista de la Comarca del Bages. PVP: 10 €

Des de 1963, en ple franquisme i de forma ininterrompuda en el temps, ja més de 50 anys, el Grup d’Alta Muntanya del Centre Excursionista de la Comarca de Bages, ha confeccionat, beneït en la missa del Gall del santuari de Joncadella i pujat un pessebre muntanyenc al cim del turó de Collbaix de 543 metres d’altura.

El llibre de Francesc Villegas, De Joncadella a Collbaix. 50 anys de pessebres del Centre Excursionista de la Comarca de Bages, va ser presentat en edició d’autor durant el cicle de Nadal 2019. Explica les vivències de l’iniciativa excursionista que amb els anys, ha motivat a moltíssimes persones i grups d’entitats a visitar-lo durant les festes nadalenques. L’obra, descriu sobretot dels primers temps, les múltiples activitats culturals que s’hi feren al cim de la muntanya, coincidint amb una llarga època en aquest aspecte, de foscor ciutadana. La plantada del pessebre a Collbaix, representà per a moltes persones i durant molt de temps, tot un revulsiu de catalanitat alliberadora, que encara ara amb un caire més esportiu, il·lusiona a pujar-hi a moltes persones.

Completen aquesta obra, una majoria de les fotografies conservades dels primers anys, i diverses altres en color, dels darrers pessebres pujats al cim.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.