20 de juliol de 2024

Exposició: “Pedres i barraques. Les construccions de pedra seca”

Exposició: “Pedres i barraques. Les construccions de pedra seca” Barraca de vinya. Fotografia: Celler Grau i Grau

El dijous 16 de gener a les 19.30 h s’inaugura a sala d’exposicions de la Casa Llluvià (C/Arquitecte Oms 5), seu de Manresa de la Demarcació de les Comarques Centrals, l’exposició “Pedres i barraques. Les construccions de pedra seca”.

Albert Fàbrega, comissari de l’exposició, farà una visita comentada a la mostra i ens introduirà en el món d’un patrimoni oblidat durant molts anys: les construccions amb pedra sense lligar; una tècnica ancestral, amb orígens antiquíssims, que ha perdurat en moltes zones de les nostres contrades en forma de marges, cabanes i barraques.

Els dies 24, 25 de gener i 1 de febrer se celebren les VIII Jorandes de Patrimoni del Centre d’Estudis del Bages.

És estrany que no hi hagi mostres d’aquesta manifestació de l’arquitectura popular i tradicional en qualsevol dels pobles de les comarques de la Catalunya Central. L’exposició fa un repàs de les tècniques, els materials, les formes i les persones… que intervenen en la seva construcció; d’una manera didàctica i molt visual, amb fotografies de gran format.

L’exposició és una iniciativa de l’Ajuntament de Súria produïda per Molècula. Xarxa de Professionals en Museografia i compta amb la col·laboració de la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la denominació d’origen Pla de Bages.


Més informació:

http://arquitectes.cat/content/exposici%C3%B3-pedres-i-barraques-les-construccions-de-pedra-seca

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.