19 de maig de 2024

L’Escola Bages de Manresa publica un llibre sobre la història dels seus 50 anys

L’Escola Bages de Manresa publica un llibre sobre la història dels seus 50 anys

Zenobita edicions acaba de publicar 50 anys de l’Escola Bages. Manresa 1971-2021, una revisió en profunditat de mig segle d’història d’aquest centre públic d’educació infantil i primària ubicat al centre de la capital del Bages. Escrit pel manresà Francesc Villegas Martínez, l’obra recull en sis capítols plens de fotografies des dels orígens del centre, quan la ciutat era deficitària en centres escolars, fins a la celebració del cinquantenari, marcat per la crisi de la Covid-19.

El llibre també fa un reconeixement a les persones que han fet créixer el centre, des del seu primer director, Josep Pagès i Solé, que el mateix any 1972 va suggerir la constitució de l’Associació de Pares d’Alumnes i Amics del Col·legi Bages, fins a l’equip docent actual.

“Són molts anys en què tot roda, avança i progressa i això es veu en la trajectòria del nostre centre. Al llarg dels temps, ens hem hagut d’espavilar i posar-nos al dia, provar novetats, afrontar noves propostes, establir reaccions humanes ben diverses i amb persones d’arreu del món, però l’essència de la nostra escola Bages no s’ha perdut mai”, explica l’actual directora, Queralt Villegas, en el pròleg del llibre.

Al llarg de cinc dècades, l’Escola Bages ha viscut i s’ha hagut d’adaptar als grans moments històrics de la nostra societat, des de la superació del règim franquista, amb el qual va conviure els primers anys, passant per la crisi de la natalitat de finals dels anys vuitanta i el consegüent tancament d’aules, l’arribada d’alumnat procedent de la immigració i, entre d’altres, la crisi de la Covid-19. El llibre també fa un repàs de les múltiples obres de remodelació i ampliació que ha viscut el col·legi des de la seva inauguració.

Per acabar, ens recorda l’autor del llibre, Francesc Villegas, que “[…] la trajectòria dels cinquanta anys del centre no hauria estat possible sense la implicació, en conjunt sempre generosa, dels molts professors i professores que han passat pel col·legi i que han mantingut, des del primer moment i fins ara, el merescut prestigi de centre públic d’ensenyament a Manresa”.

L’acte de presentació es dura a terme el dimecres 6 d’abril a les 7 de la tarda a l’edifici poliesportiu de la mateixa escola (c/ de la Sèquia, 55, de Manresa). L’historiador Francesc Comas farà una aproximació a la realitat escolar i social d’aquells anys a la ciutat.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.