22 d'abril de 2024

“hISTÒRIA” de Jan Vilanova Claudín

“hISTÒRIA” de Jan Vilanova Claudín

hISTÒRIA de Jan Vilanova Claudín arriba al Kursaal de Manresa.

16 de juny de 1944. És de nit. Trenta resistents antinazis estan sent executats en un descampat prop de Lió a mans de la Gestapo. Entre aquell grup que espera la mort, un home sembla fora de context: té quasi seixanta anys i aspecte de professor despistat. Es tracta de Marc Bloch, historiador fonamental del segle XX, defensor d’una història més humana.

Setanta-un anys més tard, el 2015, un jove estudiant universitari s’enamora d’una noia, que resulta ser la filla del seu professor d’història. Els tres personatges que componen aquest triangle intenten comprendre una mica millor les relacions que viuen entre ells. Podem arribar a conèixer les il·lusions, les ombres o, fins i tot, els silencis dels altres?

L’obra

hISTÒRIA, de Jan Vilanova Claudín, està dirigida i protagonitzada per Pau Roca, amb Viky Luengo i Miquel Gelabert. El text és un homenatge a la visió humanista d’entendre la Història que proposà Marc Bloch, historiador i resistent antinazi afusellat a Lió el 1944. La trama transcorre en dos nivells: la de les visions sobre la mort del personatge, i una història d’amor en temps present.

Dates programades

  • dijous 01 de desembre – 21:00h
  • divendres 02 de desembre – 21:00h

Més informació:

Kursaal – Història

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.