20 de juliol de 2024

La II Jornada d’Historiografia Local girarà al voltant de la primera meitat del segle XIX

La II Jornada d’Historiografia Local girarà al voltant de la primera meitat del segle XIX Destrucció de l'Inquisició a Barcelona, 10 de març de 1820, gravat de Godefroy Engelmann (1788-1839)

El 9 de novembre de 2019 es durà a terme a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs la II Jornada d’Historiografia Local, organitzada bianualment pel mateix IEI, la CCEPC i l’Institut Ramon Muntaner.

Les jornades volen ser l’exposició d’un estat de la qüestió de l’aportació feta a la historiografia general des de la recerca local i comarcal. La segona edició durà per títol “Els orígens de l’època contemporània. Primera meitat del segle XIX” i s’organitzarà al voltant de set ponències que analitzaran la contribució local i comarcal sobre aquest període fonamental per a entendre l’època contemporània. Els temes a abordar seran els conflictes bèl·lics, les transformacions al camp, els poders locals i la revolució liberal, la protoindústria i el procés d’industrialització, el món del treball i també els corrents culturals i la circulació d’idees.

En la segona edició d’aquesta jornada, s’ha volgut aprofitar la temàtica triada per retre homenatge a l’historiador Josep Fontana, que des de la seva pràctica sempre va defensar la importància de la historiografia local.

Com en l’edició anterior, les aportacions a aquesta jornada es publicaran l’any que ve en la col·lecció “Historiografia local” de l’editorial Afers.

Per assistir a la jornada cal inscripció prèvia, gratuïta, al tel. 933248585 ext. 131 i/o a l’adreça electrònica ccepc@iec.cat.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.