18 d'abril de 2024

Manresa organitza visites guiades a les fàbriques dels Panyos i Pirelli durant la Setmana del Turisme Industrial

Manresa organitza visites guiades a les fàbriques dels Panyos i Pirelli durant la Setmana del Turisme Industrial Fàbrica dels Panyos. Fotografia: Ajuntament de Manresa

La presentació del nou opuscle “Manresa entre revolucions (1814-1931)”, a càrrec dels historiadors Francesc Comas i Jordi Piñero; i l’activitat “Bus a cegues!”, amb un recorregut sorpresa per diverses localitats i equipaments; i la visita al Centre de l’Aigua de Can Font; completen la programació que tindrà lloc a Manresa del 20 al 29 d’octubre.

Del 20 al 29 d’octubre se celebra la Setmana del Turisme Industrial, impulsada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) de la qual Manresa forma part. Es tracta d’una oportunitat molt especial per a tornar a descobrir el més interessant del nostre patrimoni industrial d’una manera diferent. Museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses de tot el país programen visites guiades, portes obertes, tallers i moltes més activitats perquè els visitants puguin descobrir de primera mà com es fan les coses.

A Manresa, ciutat on històricament la indústria està ben representada i que té un patrimoni industrial de primer ordre, s’han organitzat diversos esdeveniments vinculats amb la Setmana, que permetran conèixer de primera mà alguns dels elements més destacats d’aquest patrimoni a locals i visitants, entre ells la fàbrica Miralda o dels Panyos (29 d’octubre), la Fàbrica Pirelli (27 d’octubre) o el Museu de l’Aigua i el Tèxtil.

El 21 d’octubre hi haurà una nova edició del Bus a Cegues, un recorregut sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments catalans associats a la xarxa organitzat per la XATIC amb la col·laboració de molts equipaments i institucions.

El dimecres 25 d’octubre, hi haurà la presentació de la publicació Manresa entre revolucions (1814-1931), nou opuscle sobre la història i el patrimoni de la ciutat a càrrec dels historiadors Francesc Comas i Jordi Piñero, que repassa la història de la ciutat des de la Guerra del Francès fins al primer terç del segle XX.

El dissabte 28 d’octubre també es podrà visitar el Centre de l’Aigua de Can Font, antiga masia de Cant Font de la Serra. A banda de les exposicions permanents i un muntatge audiovisual, a les 18 h, es podrà fer una visita guiada a la Cisterna.

Les activitats a Manresa de la Setmana del Turisme Industrial són organitzades pel Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa – Parc de la Séquia, el Centre d’Estudis del Bages i l’Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de la Fundació Turisme i Fires de Manresa i Pirelli.


Consultar l’agenda

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.