19 de maig de 2024

Premi Ferran Soldevila

Premi Ferran Soldevila

La Fundació Congrés de Cultura Catalana convoca el XXXIIIè Premi Ferran Soldevila de Biografia, Memòries i Estudis Històrics. El Premi Ferran Soldevila està dedicat a premiar una obra de biografia o estudis històrics en els seus vessants polític, social, econòmic, biogràfic, artístic, literari o cultural sobre l’àmbit dels Països Catalans.

Presentació de candidatures

Fins al 31 de març de 2018, hi poden optar obres publicades en català durant l’any 2017. La presentació de candidatures s’ha de formalitzar a través del següent enllaç: Formulari.

Premi

El premi consisteix en un guardó en forma d’escultura commemorativa del prestigiós escultor Ernest Altés (1956, Vic) anomenada “El lloc del saber” i una dotació econòmica de 2.000 €.

L’acte de lliurament es preveu per al proper mes de juny.

Jurat

El jurat està integrat per Teresa Abelló, Agustí Alcoberro, Eudald Carbonell, Antoni Furió, Eva Serra, Ivan Serrano, Queralt Solé i Quim Torra.


Bases

1. Objecte del premi: El Premi Ferran Soldevila distingirà un treball publicat sobre biografia i estudis històrics en els seus vessants polític, social, econòmic, biogràfic, artístic, literari o cultural sobre l’àmbit dels Països Catalans.

2. Destinataris: Els destinataris són els/les autors/es d’obres publicades en català l’any 2017.

3. Premi: El premi consisteix en un guardó en forma d’escultura commemorativa d’Ernest Altés i una dotació econòmica que, per a aquesta edició, es concreta en 2.000 €.

4. Presentació de candidatures: Poden presentar candidatura els/les autors/es, editorials, institucions acadèmiques i departaments d’universitat que, per la seva naturalesa, fins i continguts, estiguin relacionats amb la historiografia i les ciències socials. La presentació s’ha de fer a través del formulari que trobareu al següent enllaç https://goo.gl/yF6VTU

5. Termini d’admissió d’obres: El termini de presentació d’obres serà des de l’endemà d’aquesta convocatòria fins al dia 31 de març de 2018.

6. El Jurat: El jurat estarà format per set persones de prestigi en l’àmbit historiogràfic, editorial i periodístic. Hi actuarà com a secretari/a, amb veu i sense vot, una persona del Comitè Executiu de la Fundació Congrés de Cultura Catalana. El jurat resoldrà l’obra guanyadora entre les candidatures presentades per majoria simple dels membres participants en la reunió. El jurat es reserva el dret de proposar un/a autor/a en cas que cap de les obres proposades no assoleixi la majoria de vots suficient entre els membres del jurat.

7. Criteris per a l’adjudicació del premi:

    • La qualitat de l’obra.
    • La seva capacitat divulgadora de la història dels Països Catalans.
    • La seva originalitat des del punt de vista de la perspectiva investigadora.

8. Lliurament del premi: El premi serà atorgat en un acte públic, que s’anunciarà oportunament, en el mes de juny de 2018.

9. Reserva de dret: Qualsevol incidència en el procés del Premi serà resolta per la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.