26 de maig de 2024

Presentació de “Camps, les cases i la història”

Presentació de “Camps, les cases i la història”

Zenobita edicions, per encàrrec de l’Ajuntament de Fonollosa, publica el llibre Camps, les cases i la històriad’Ernest Molins Roca, soci de la nostra entitat. L’obra vol donar a conèixer la història d’aquest petit poble del Bages des de l’antiguitat fins als nostres dies i, també, la història de les seves cases i dels seus habitants.

L’autor, amb la col·laboració d’un equip de persones entusiastes per recuperar la història del petit poble de Camps, ha recollit, ordenat, corregit i completat en aquest llibre un seguit d’articles publicats en els Quaderns de Camps entre 2011 i 2018. L’obra està dirigida als veïns d’aquesta població bagenca, “amb la intenció que se sentin orgullosos del seu passat col·lectiu i valorin el patrimoni que els ha pervingut dels avantpassats”, explica Molins.

Camps, les cases i la història es divideix en 15 capítols, en els quals s’aprofundeix sobre el patrimoni religiós i agrícola del terme, els seus masos i cases, i un bon grapat d’anècdotes amb noms i cognoms propis que han contribuït a omplir les pàgines de la història de Camps.

L’obra ha estat un encàrrec de l’Ajuntament de Fonollosa, que també havia confiat en Zenobita edicions per a la publicació de Fals, les cases (2009) i Fals, la història (2016).


ACTE DE PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

  • Dia: diumenge 16 de desembre
  • Hora: 12 h
  • Lloc: Casal de Camps
  • Hi intervindrà l’alcalde, Eloi Hernàndez, i l’autor del llibre, Ernest Molins.

 

Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.