18 de juny de 2024

Presentació del llibre: “Cases i masos de Rajadell II”

Presentació del llibre: “Cases i masos de Rajadell II” “Cases i Masos de Rajadell” volum II. Publicat per Zenobita. Autor: Ernest Molins

Zenobita edicions, per encàrrec de l’Ajuntament de Rajadell, publica el llibre Cases i masos de Rajadell II. Aquest projecte està dividit en dos volums que tenen per objectiu d’analitzar les edificacions centenàries d’aquest municipi del Bages. En aquest segon s’aprofundeix en el sector nord de Rajadell, en les cases i masos de Monistrolet, Vallformosa i Sant Amanç, i en els masos medievals dels quatre pobles.

El primer volum, publicat l’any 2020, recollia la història de les cases i masos del sector sud de Rajadell, marcant el límit la riera de Rajadell. Les cases que s’han documentat i estudiat són aquelles que tenen una antiguitat superior als cent anys i les històries que s’hi recullen abasten des dels orígens, si es coneixen, fins als actuals propietaris.

Seguint aquests criteris històrics i geogràfics, les cases s’han agrupat en set capítols encapçalats cada un amb un plànol amb la localització dels edificis analitzats i un esquema o arbre genealògic dels hereus o propietaris de les cases: L’Estació, Els Molins, Riavall, Masos medievals, Monistrolet, Vallformosa i Sant Amanç.

L’autor, Ernest Molins Roca, ha publicat diverses obres amb Zenobita edicions, Fals, les cases (2009), Fals, la història (2016), Camps, les cases i la història (2019), Cases i masos de Rajadell I (2020) i Fonollosa, les cases (2020).

La presentació serà el dia 18 d’abril, a les 12 del migdia a la pista poliesportiva de Rajadell.

Les reserves es poden fer trucant a l’Ajuntament al 93.836.80.26 o bé mitjançant correu electrònic a: rajadell@diba.cat
Vols compartir aquest contingut?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.